💕 آموزش خانواده💕
واکسیناسیون روانی کودک!
شاید تعجب کنید اگر بگویم مغز ما با همه پیچیدگیش قادر نیست جملات منفی را از مثبت تفکیک کند:
به جمله ً منفی ً زیر توجه کنید:
👈🏻لطفا به فیل قرمز فکر نکنید!
ذهن شما اکنون به چه چیزی فکر میکند؟
بدون شک ذهن شما اکنون در حال فکر کردن به فیل قرمز است.
به نظر شما اگر به کودکی گفته شود
دست مرا ول نکن،
به پریز برق دست نزن،
امروز با بچه ها در مهد دعوا نکن،  چه پیغامی در مغز او مخابره میشود؟ 🤔
همه این جملات در ذهن او مثبت برداشت شده و گویی که به او دستور داده اید که این کار را انجام دهد، در واقع در فرمان دادن باید به کودک گفته شود چه کاری باید انجام دهد نه اینکه چه کاری نباید انجام دهد.
بنابراین با کودک خود اینگونه سخن بگویید:
✖️به جای " مخالفت نکن " بگویید:
✔️" کاری که گفتم را انجام بده"
✖️به جای" فحش نده"
✔️ بگویید: " حرف خوب بزن"
✖️به جای " دستم را ول نکن"
✖️بگویید: " دستم را محکم بگیر"
✖️به جای " ندو"
✔️بگویید: " آرام راه برو"
🗞 #سیاست_های_تربیتی

📢 با سلام ،
والدین محترم و دانش آموزان عزیز :
قدیما که آلودگی نبود و هنگامی که بخاطر بارش برف مدارس تعطیل می شد ، خیلی خوشحال می شدیم و نقشه ها می کشیدیم تا از لحظه لحظه تعطیلی پیش آمده  استفاده کنیم .
⬅️ به نظر شما در حال حاضر (بهمن سال ۱۳۹۶) که در دومین روز تعطیلی بخاطر بارش برف هستیم ، آیا رتبه های برتر و ممتاز مدرسه که ارزشیابی پایانی و آزمون مبتکران وآزمون ورودی را پیش رو دارند ، از این تعطیلی ها خوشحالند یا ناراحت ؟ 👇
..
✅ فکر کنم جوابتون اشتباه بود !
رتبه برتر ها و ممتازهای  هم از این تعطیلات خوشحال می شوند ! منتهی نوع خوشحالی آنان کمی متفاوت است ، ممتازها خوشحالند چون :
۱- میزان مطالعه خود را افزایش میدهند(5تا6ساعت در روز)
۲- می کوشند تا عقب ماندگی های احتمالی را به نحوی شایسته جبران کنند .
۳- با مطالعه سریعتر و تست زنی بیشتر تسلط و مهارت خود را بیش از پیش افزایش می دهند . 👌
با تشکر ، مشاور پایه

شیوه های ارتقا و افزایش عزت نفس:

یکی از کاربستهای بسیار مهم و بنیادین ایده ی عزت نفس این است:
 "لازمه ی زیستن سالم توام با سلامت روان و عزت نفس، جهت گیری فعال نسبت به زندگی و مسایل زندگی است."
پس اگر می خواهید عزت نفس بهتری در فرزندانتان ایجاد نمایید، اجازه بدهید آنها نقش فعالتری در ارضا نیازها و خواسته های خودشان داشته باشند.
با توجه به این، رفتار مسئولیت پذیرانه یعنی چه؟
یعنی اینکه در حوزه ی دیگران وارد نشوم، هزینه ای روی دوش دیگران نگذارم، دیگران را محدود نکنم، برای خودم احترام قائل باشم و به دیگران احترام بگذارم.
بنابراین اگر می خواهیم سلامت روان و عزت نفس فرزندانمان را ارتقا بدهیم، نیازمند این هستیم که به مفهوم رفتار و عمل آنها بها بدهیم نه اینکه فقط به آنها بگوییم:
 "سرت، سر شیر است و دمت، دم فیل است!"
نه اینکه فقط با احترام با آنها صحبت کنیم، زیاد عقده ای بار نیایند، به آنها محرومیت ندهیم.
نه! عزت نفس و سلامت روان سالم، در گرو رفتار سالم خود فرزندان است، ما باید به رفتارشان بها بدهیم و بیشتر دقت کنیم.
اگر دوست داریم که کودک ما مسوولیت پذیرانه تر یعنی با عزت نفس بهتری زندگی کند، باید به عمل و اقدام های خاص او در خصوص زندگی و نیازها و خواسته ها و آرزوهایش بیشتر فکر کنیم.
🔘کودک باید یاد بگیرد وظیفه شناس باشد.
🔘باید یاد بگیرد به نیازهای دیگران احترام بگذارد.
🔘باید یاد بگیرد خودش برای گرسنگی، تشنگی، روابط، دوست داشتن اقدام کند و همه چیز از اقدام عملی خود کودک نشات می گیرد.

‍ معروف است که یوزپلنگ از هر ده بار تلاش برای شکار تنها در یکی از آنها موفق می شود.
 وقتی یوزپلنگ نُه بار تلاش می کند و نتیجه نمی گیرد با خود نمی گوید که من برای این کار ساخته نشده ام، من شکارچی نیستم بهتر است بروم علف بخورم.
 او برای دهمین بار نیز تلاش می کند.
 او آنقدر تلاش می کند تا به نتیجه دلخواه خود برسد اگر ناملایمات مسیر تو را خسته کردند از تلاش دست برندار زیرا تو هیچ وقت نمیدانی تا چه اندازه به موفقیت نزدیک شده ای...
  یادت نره که هیچ موفقیتی بدون درد و رنج نیست.